AMSTERDAM - Kim Feenstra werkt harder aan haar relatie nu ze dj Michael Mendoza eeuwige trouw heeft beloofd. "Je wilt allebei dat het slaagt, dus je kunt niet meer weglopen als het even moeilijk wordt", legt het 24-jarige model uit in Grazia.

"Het huwelijk heeft me volwassener en meer verantwoordelijk gemaakt", zegt ze in het tijdschrift.

Kim, die in juli trouwde, merkte al snel dat een huwelijk hard werken is. "Zeker als je allebei een drukke carrière hebt, waarvoor je veel tijd met zijn tweeën moet opgeven. Maar we zorgen er wel voor dat we de hele dag met elkaar in contact staan", zegt het model.

"En als vrouw moet je af en toe iets spannends voor je man doen als hij thuiskomt, dus dat doe ik dan ook - om mezelf en hem tevreden te houden."

Cadeautje

Feenstra heeft haar handen de komende weken vol aan de schaatsshow Sterren Dansen op het IJs. "Voor mijn relatie is de show een cadeautje: omdat ik moet trainen, word ik gedwongen om in Nederland te blijven. Michael en ik hebben elkaar de afgelopen periode heel weinig gezien doordat hij veel aan het werk was en ik veel op reis. Het is heerlijk om nu elke avond samen te zijn."

Man en vrouw

Feenstra en Mendoza trouwden op 21 juli in de Amsterdamse kerk De Duif. Het burgerlijk huwelijk liet even op zich wachten, waardoor de tortelduifjes voor de wet nog geen man en vrouw waren.

"Dat is nu ook rond", doet Feenstra uit de doeken. "We wilden heel graag voor vrienden en familie onze liefde wilden verklaren in De Duif. Het is anders dan een stadhuis binnenstappen en formeel je handtekening zetten. Dus dat hebben we - in het geheim - in een later stadium gedaan."