AMSTERDAM - Alain Clark leidt niet het leven van een ruige muzikant. De zanger wil bijvoorbeeld niet dat alcohol de kwaliteit van zijn optreden beïnvloedt. Ook achter de schermen gaat het er volgens Clark behoorlijk braaf aan toe in de Nederlandse muziekwereld.

"Ik ben sowieso niet van het drinken tijdens het spelen. Ik vind het daarna wel lekker om een drankje te drinken, maar vaak rij ik zelf en dan drink ik helemaal niet. Ik ben wat dat betreft niet echt rock-'n-roll", zegt Clark.

"Er zijn zoveel mensen voor je in die zaal die behoorlijk wat neerleggen voor een kaartje. Dan vind ik dat je optimaal moet presteren."

Ook zijn collega's gedragen zich volgens Clark opvallend braaf. "Vaak gun je elkaar die nummer 1-hit juist heel erg", weet Alain. "Het is ook leuk dat je, als je hoog in de charts staat, van je collega's een sms'je krijgt om je te feliciteren."

Ruiger

Clark zou soms wel een tikje ruiger willen zijn. "Als ik bepaalde mensen op televisie zie of je hoort verhalen over rock-'n-rollness in bands, dan denk ik: dat zou toch ook wel leuk zijn", zegt de 31-jarige zanger.

"Aan de andere kant heb ik een onwijs leuke groep mensen om me heen, dus ik heb echt niets te klagen."