AMSTERDAM - Live Nation en de voormalige voorzitter van de concertorganisator, Michael Cohl, zijn verwikkeld in een hevige juridische strijd. Inzet zijn de promotierechten van de nieuwe concertreeks van de Rolling Stones, die later dit jaar van start moet gaan.

Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite The Hollywood Reporter.

Cohl is al twee decennia verantwoordelijk voor de tourneepromotie van de Stones.

Toen hij in 2008 vertrok bij Live Nation, kwam Cohl overeen met het bedrijf dat hij tegen betaling van bijna tien miljoen dollar in termijnen het recht behield om op te treden als promotor van de band.

Vijf miljoen

Live Nation klaagde Cohl in november aan, omdat hij de organisatie nog zo'n vijf miljoen dollar schuldig zou zijn. Cohl klaagt nu op zijn beurt de concertorganisator aan.

Hij beweert dat Live Nation als eerste contractbreuk heeft gepleegd door pogingen te ondernemen zelf achter de promotierechten van de aanstaande Rolling Stones-tour aan te gaan.

Betaald

Cohl beweert bovendien dat hij Live Nation reeds twintig miljoen dollar heeft betaald. Daarmee heeft hij onder meer afgedwongen dat hij niet hoeft op te bieden tegen Live Nation voor de rechten van de tour.

De tournee van de Rolling Stones gaat hoe dan ook door en staat in het teken van het 50-jarig jubileum van de band. Het wordt de eerste tournee van de Britse rockers sinds 2007.