AMSTERDAM - Nadja Hüpscher is weer terug in Nederland. De actrice, die in verwachting is van haar eerste kindje, zat vast in Egypte. Daar was ze op vakantie. "Ze is blij dat ze weer thuis is", laat het management van de 38-jarige actice weten.

Veel meer dan dat de actrice 'net' thuis is, wil het management dinsdagmiddag nog niet loslaten.

Hüpscher trok tien dagen met haar vriend door Egypte en eindigde in de badplaats Hurghada, daar strandde ze wegens de onrust in het land.

Sinds eind vorige week protesteren tienduizenden Egyptenaren tegen de regering. Bij de demonstraties zijn tientallen doden gevallen. In Hurghada valt de onrust overigens mee.

Lot

Hüpscher werd naar eigen zeggen aan haar lot overgelaten. "Ik ben niet met een groepje gevlogen of bij een reisorganisatie aangesloten", vertelde ze in de Coen & Sandershow op 3FM.

"De Nederlandse ambassade neemt de telefoon niet meer op, touroperators kunnen je niet helpen en m'n reisverzekering doet niets met calamiteiten. Ik kom gewoon helemaal niet weg."

Pinautomaten

Een vliegticket naar Nederland kopen was volgens Hüpscher vrijwel onmogelijk omdat de pinautomaten leeg zijn en ze nergens terecht kon met haar creditcard.

Uiteindelijk namen Hüpscher en haar vriend hun toevlucht tot de zwarte markt, waar zij voor 500 euro een reis van Hurghada naar Schiphol konden boeken.

''We zijn heel blij dat we weer thuis zijn’’, zegt de actrice. ''We hebben gelukkig weinig mee gekregen van al het oproer. We verlieten Caïro net, toen daar de hel losbarstte. Ook in Hurghada zelf hebben we wel veel politie gezien. Maar alle plunderingen vonden gelukkig plaats in een andere wijk.’’