HILVERSUM - De Nederlandse actrice Nadja Hüpscher is ten einde raad. Hüpscher is sinds tien dagen met vakantie in Egypte en wil terug naar Nederland.

Ze is echter gestrand in de Egyptische badplaats Hurghada.

''Ik ben niet met een reisorganisatie op reis gegaan en nu word ik aan mijn lot overgelaten'', aldus de zwangere actrice maandag in een interview op Radio 3FM.

Om een ticket huiswaarts te kunnen kopen, heb je in Hurghada contant geld nodig, ervaart Hüpscher.

Creditcard

''Probleem is echter dat alle betaalautomaten leeg zijn en je geen geld meer kunt opnemen met je creditcard. M'n reisverzekering geeft niet thuis, de Nederlandse ambassade neemt de telefoon niet meer op. Ik kom niet weg'', aldus Hüpscher op de radio.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt zijn best te doen om iedere Nederlander in Egypte te helpen, maar wijst er op dat mensen ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. ''Als je een telefoon hebt, kun je bellen met de KLM in Nederland om een ticket te kopen. Of je laat je familie dat doen.'', aldus een woordvoerder.

Vergeten

''Iedereen wordt weggehaald, maar ik word vergeten. Niemand schijnt te weten dat we hier zijn'', zei Hüpscher. Buitenlandse Zaken vindt het een te boude bewering dat Nederlanders aan hun lot worden overgelaten. ''We zijn aanwezig waar we aanwezig kunnen zijn en helpen waar we kunnen helpen. We kunnen niet in elk gat in Egypte zijn, maar we zijn wel op de luchthaven van Caïro waar onze mensen met herkenbare hesjes rondlopen."

Buitenlandse Zaken schatte eind vorige week dat ongeveer 3800 tot vierduizend Nederlandse toeristen in Egypte verbleven, maar had geen zicht op diegenen die op eigen gelegenheid naar het land zijn gereisd. De meeste toeristen zijn inmiddels teruggehaald door hun reisorganisatorn.

Bekend

Hüpscher is bekend van films als Boekverfilming, Simon, Dennis P. en tv-series als Deadline en recentelijk Levenslied.