AMSTERDAM - Het huis waarin Brittany Murphy en haar man Simon Monjack zijn gestorven, wordt maandag gedwongen geveild. Op het huis rust nog een hypotheekschuld van vier miljoen dollar.

De 32-jarige Murphy stierf in december 2009 thuis aan de gevolgen van een longontsteking. Vijf maanden later overleed haar echtgenoot aan dezelfde aandoening.

Drie maanden na de dood van Murphy zette haar moeder het huis al te koop voor 7,5 miljoen dollar. Een paar weken later besloot ze het huis toch weer uit de verkoop te halen. Vlak daarna werd het levenloze lichaam van Monjack in het huis gevonden.

De villa, die 740 vierkante meter telt, is vorig jaar onderzocht op een schimmel die mogelijk de longontstekingen van Murphy en Monjack heeft veroorzaakt. Wat de uitslag van dat onderzoek was, is onbekend.

Volgens entertainmentwebsite TMZ, die officiële documenten inzag, moet nog ruim vier miljoen dollar aan hypotheek worden afbetaald. Daarom vindt maandagochtend een gedwongen veiling plaats om 10.30 uur lokale tijd in een rechtbank in Pomona in Californië.