AMSTERDAM - Het afkicken van Charlie Sheen kan aardig in de papieren gaan lopen. De 45-jarige acteur liet zich zaterdag opnemen, waardoor de opnamen voor de serie Two and a Half Men stil werden gelegd.

Dat kan productiemaatschappij Warner Bros zo'n 250 miljoen dollar kosten, berekenden ingewijden voor het entertainmentblad The Hollywood Reporter.

Bovenop het verlies voor Warner Bros komt het geld dat zender CBS misloopt.

Best bekeken

Two and a Half Men is met gemiddeld 14,7 miljoen kijkers de best bekeken komedie op de Amerikaanse televisie. Per aflevering verdient CBS zo'n drie miljoen dollar aan advertentie-inkomsten.

Een spotje van dertig seconden rond Two and a Half Men kost volgens de zender ruim tweehonderdduizend dollar.

Uitzendschema

Er liggen nog twee afleveringen van de serie op de plank, die op 7 en 14 februari worden uitgezonden. "We gaan ons deze week over het uitzendschema buigen", staat in een officiële verklaring van CBS, dat zich nog niet al te veel zorgen lijkt te maken.

"De zender is sterk en we hebben meer goedlopende series. We zijn niet afhankelijk van één show." CBS overweegt herhalingen van Two and a Half Men uit te zenden. "Ook de herhalingen hebben het altijd goed gedaan. Bovendien kunnen we ook nieuwe series aankopen."

Ingewijden

Two and a Half Men werd eerder stopgezet omdat Sheen in een afkickkliniek zat. Vorig jaar scheelde dat echter maar twee afleveringen, in plaats van 24 telt het zevende seizoen van de serie 22 episodes.

Hoelang Sheen dit keer in behandeling moet, is nog onbekend. Entertainmentwebsite TMZ houdt het op drie maanden. Volgens ingewijden gaat dat ten koste van acht afleveringen van Two and a Half Men.

Veronica

Sheen vernieuwde zijn contract voor de serie onlangs. De acteur krijgt naar verluidt twee miljoen dollar per aflevering voor het achtste en negende seizoen. In de Verenigde Staten wordt momenteel het achtste seizoen uitgezonden, Nederland ligt een paar afleveringen achter.

Veronica zond de laatste aflevering van het zevende seizoen eind vorig jaar uit. "Seizoen acht komt eraan, maar we hebben nog geen uitzenddatum", reageert een woordvoerder van de zender. "Ik verwacht niet dat Sheens opname voor ons gevolgen zal hebben."