AMSTERDAM - Demi Lovato is weer vrij om te gaan en staan waar ze wil. Het 18-jarige Disney-sterretje liet zich in oktober opnemen in een kliniek, maar is vrijdag ontslagen. Lovato liet zich opnemen wegens 'emotionele en fysieke klachten'.

"Ze zal contact houden met artsen die zorgen dat de klachten niet meer terugkomen", vertelt een ingewijde tegen het Amerikaanse blad People.

"Ze gaat voorlopig aan de slag met haar dagelijkse routine en wil veel tijd doorbrengen met familie en vrienden."

Of de 18-jarige weer aan de slag gaat voor Disney en haar zangcarrière weer oppikt, is niet duidelijk. "Voorlopig focust ze zich alleen op haar welzijn. Maar ze hoopt haar fans snel weer te zien."

Tournee

Eind oktober onderbrak Lovato haar tournee met de Jonas Brothers om zich op te laten nemen.

Daags voor haar gang naar de kliniek had ze ruzie met een van de danseressen, gefluisterd werd dat de dames vochten om de aandacht van Joe Jonas, Lovato's ex. Ook gaan er al langer geruchten de ronde dat Lovato verslaafd zou zijn.

Gepest

"Demi is gepest op school en heeft gevochten tegen een eetstoornis en het snijden van zichzelf", liet haar woordvoerder in oktober weten.

Lovato begon op 6-jarige leeftijd met acteren en was onder meer te zien in de films Camp Rock en Camp Rock 2. Ook is ze actief als zangeres.