AMSTERDAM - Mel Gibson is zijn nieuwe film The Beaver kwijt. De 55-jarige acteur, die de laatste tijd vooral in het nieuws is omdat hij zijn ex zou hebben mishandeld, zegt dat de dvd uit zijn postbus is gestolen.

De politie van Los Angeles onderzoekt de diefstal, laat een woordvoerder weten aan het entertainmentblad The Hollywood Reporter.

Gibson kreeg de uiteindelijke versie van The Beaver, die pas in maart in première gaat, thuisgestuurd. Toen hij de film bekeken had, liet hij het dvd'tje voor de koerier achter in zijn postbus.

"Toen de koerier langs kwam om de dvd op te halen, was het postvak leeg", vertelt een politieagent. "Iemand is er met de film vandoor gegaan."

Kleine diefstal

Voor de politie van Los Angeles is de zaak niet groot, omdat het om een schijfje van tien dollar gaat. "Op dit moment behandelen we het als een kleine diefstal, het is geen groot vergrijp." Toch onderzoekt de politie de zaak. "Er is een rechercheur op gezet, hij gaat er mee aan de slag."

In The Beaver speelt Gibson een man die zijn depressie te boven komt door te spreken tegen een handpop in de vorm van een bever.

De film, die geregisseerd is door Jodie Foster, is Gibsons eerste film na de vele verhalen over de vermeende mishandelingen van zijn ex. De acteur en Oksana Grigorieva vechten nog steeds om de voogdij over hun 1-jarige dochtertje.