AMSTERDAM - Chris Brown hoopt dat de rechter zijn contactverbod met Rihanna naar de prullenbak verwijst. "Het kan een probleem zijn tijdens awardshows", legde Browns advocaat vrijdag uit aan de rechter.

De 21-jarige r&b-zanger kreeg het contactverbod opgelegd nadat hij Rihanna mishandelde.

"Ik denk niet dat het een probleem is het contactverbod te schrappen", zei Browns advocaat na de zitting tegen entertainmentzender E! Brown mishandelde Rihanna in februari 2009, destijds hadden de twee een relatie.

Het contactverbod, wat inhoudt dat Brown zo'n honderd meter uit de buurt van Rihanna moet blijven, maakt deel uit van zijn straf.

Grammy Awards

Brown en Rihanna zijn beiden meerdere malen genomineerd voor de Grammy Awards. De prestigieuze muziekprijzen worden uitgereikt op 13 februari, Brown hoopt voor die tijd van het contactverbod af te zijn.

De rechter nam vrijdag nog geen besluit. Ze wil eerst overleggen met Rihannas advocaat.

De 22-jarige popzangeres heeft al meerdere keren te kennen gegeven dat ze het incident achter zich heeft gelaten. Vorige maand riep ze iedereen via Twitter op het niet meer over de mishandeling te hebben.

Proeftijd

Brown stond vrijdag voor de rechter om de voortgang van zijn proeftijd te bespreken. De zanger rondde vlak voor kerst zijn verplichte cursus woedebeheersing af. Ook zijn taakstraf zit er inmiddels op.

Brown poetste auto's, ruimde afval op en verwijderde graffiti in zijn geboortestaat Virginia. Wel zit hij nog in zijn proeftijd van vijf jaar.