LOS ANGELES - Acteur Charlie Sheen heeft opnieuw bewezen dat hij een trouwe klant is van Amerikaanse afkickklinieken.

De 45-jarige Sheen belandde donderdag in het ziekenhuis en liet zich daarop vrijwillig opnemen in een rehabilitatiecentrum, meldde zijn woordvoerder vrijdag.

Naar verluidt werd Sheen donderdag na 36 uur non-stop feesten door een ambulance afgevoerd. Hij zou last hebben gehad van een hernia, maar volgens entertainmentwebsite TMZ deed de acteur zich voorafgaand aan zijn ziekenhuisopname in het gezelschap van vijf vrouwen tegoed aan een koffer vol cocaïne.

Een woordvoerder van de acteur wilde niets kwijt over de kwestie en riep media op de privacy van zijn cliënt te respecteren.

Best betaalde acteur

Sheen is dankzij zijn rol in de succesvolle komedie Two and a Half Men de best betaalde acteur op de Amerikaanse televisie. Hij dankt zijn bekendheid ook aan zijn losse handjes en een passie voor drugs, prostituees en pornosterren. De opnames van de tv-serie zijn voorlopig stilgelegd. Dat gebeurde een jaar geleden ook al, toen Sheen zich ''preventief'' liet opnemen in een afkickkliniek.

Televisiemaatschappij CBS, die de hitserie Two and a Half Men produceert, zei achter de vrijwillige opname van de acteur te staan. Eerder deze maand had de zender al laten weten bezorgd te zijn over het privé-leven van Sheen, al zou de acteur zich op de set van de serie altijd professioneel gedragen.