EINDHOVEN – In Volendam ontving het zangduo Helemaal Hollands vrijdagochtend het eerste exemplaar van het album Omdat Ie Zo Mooi Is, uit handen van Nick & Simon. “We hebben dezelfde ambitie als Nick & Simon, maar dan op feestvlak”, aldus Carlo van Helemaal Hollands.

Het Rotterdamse duo Helemaal Hollands zit in de artiestenstal van Jaap Buijs, de manager van onder andere Nick & Simon, Jan Smit en Monique Smit. Het tweetal komt deze Volendamse artiesten dan ook vaak tegen bij optredens. “We hebben altijd veel lol in de kleedkamers”, lacht Carlo.

Simon Keizer is samen met Jan Smit en Kees Tol verantwoordelijk voor de tekst van De Ober, een single waarmee Helemaal Hollands in 2010 hoog genoteerd stond in de Single Top 100.

Hardcore

Ook Mental Theo schreef een nummer. Dit kwam bij Helemaal Hollands terecht omdat de happy hardcore-producer bevriend is met iemand van de platenmaatschappij van het stel. “Dat had niemand verwacht. Het is een beetje in stijl van oude Gordon-liedjes, als Ik Bel Je Zomaar Even Op.”

Hoewel Helemaal Hollands specifiek feestmuziek maakt, staat zangkwaliteit voorop. “We zingen tweestemmig en we vinden het vooral belangrijk dat het bovenal goed klinkt. Als tweede pas dat het een leuk feestje is tijdens onze optredens.”

Zondag 30 januari presenteert Helemaal Hollands zijn album in Oscars Eventcenter in Raamdonksveer, met onder andere Peter Beense en de band Tilt. “Het is tof om eens met een band achter je te spelen, in plaats van met een tape. Dat is niet te vergelijken.”