AMSTERDAM - Bløf-zanger Paskal Jakobsen zou wel 48 kinderen willen hebben. Voorlopig is hij dolblij met de komst van zijn tweede telg.

"Ik wil er wel 48 ofzo, maar ik hoef ze natuurlijk niet te baren."

Een jaar geleden werden Paskal en zijn vrouw Doortje ouders van zoontje Sem.

Plezier maken

Het tweede kindje komt sneller dan verwacht. "Dan gooi je die rommel weer uit het raam en ga je gewoon weer plezier maken. Toen was het eigenlijk meteen raak, dus daarom is het vrij snel", vertelt Jakobsen.

"We hadden eigenlijk een half jaartje meer gerekend. Maar ik vind het wel superleuk, want hoe minder leeftijd er tussen twee kinderen zit, hoe groter de kans dat ze als dikke vrienden opgroeien.

Doordouwen

Jakobsen vindt de komst van een kind heftig, maar heeft de jaren van slecht slapen het liefst in één ruk achter de rug.

"Het is ontzettend ingrijpend en fantastisch, maar ook heel erg vermoeiend. En vooral voor mijn meisje. Zij heeft nog slechtere nachten dan ik. Je raakt er op den duur aan gewend dat je vier of vijf uur slaapt. Dat wordt de norm, dus dan kan misschien beter wat langer doordouwen."

Derde spruit

Als het aan Jakobsen ligt, krijgen ze een enorm gezin, maar voorlopig is het nog niet duidelijk of er nog een derde spruit komt.

"Ik denk als het een jongetje wordt, dat mijn liefje er misschien nog wel een meisje bij wil. Het zou voor Sem wel heel leuk zijn, een jongetje."