AMSTERDAM - Hans Kazàn is eindelijk over de misère uit zijn verleden heen. De 57-jarige goochelaar geniet nu van de puurheid van zijn nieuwste act Het Koffertje.

Kazàn leefde zijn grote droom na en kwam daardoor in een diep dal terecht. Hij heeft naar eigen zeggen van zijn fouten geleerd.

Kazàn begon in Spanje aan zijn droom, het bouwen van een eigen theater. In 2007 zag hij die droom echter in duigen vallen door financiële problemen.

"Ik ervoer een enorme geestelijke pijn en voelde me alsof ik in een donker tunnelstelsel liep en niet meer wist waar de uitgang was", vertelt hij in De Telegraaf.

Duisternis

"Gelukkig is mijn vrouw Wendy in die duisternis naast me blijven lopen. Zij heeft me gered."

Kazàn heeft van zijn fouten geleerd. "Dat je niet meteen ondersteboven raakt bij een mislukking. Natuurlijk mag je balen, maar je moet je voordeel doen met wat er mis ging en ervoor zorgen dat het niet weer gebeurt. Sinds ik die narigheid te boven ben gekomen, voel ik me weer erg goed. Ik heb geleerd van mijn fouten en ben doorgegaan."

Koffertje

Tegenwoordig reist Hans door heel Nederland met slechts een koffertje.

"Eigenlijk ben ik een stand-up magician. Met humor en trucs neem ik het publiek mee in een wandeling door mijn leven. Het enige dat ik bij me heb, is een koffertje waarin alles zit dat ik nodig heb. Dat koffertje herinnert me aan mijn jeugd, waarin ik als aankomend goochelaar mijn trucs in de huiskamer vertoonde. Eigenlijk ga ik terug naar de basis. Hiermee is voor nu de cirkel rond."