AMSTERDAM - Tatjana Simic vindt zichzelf een expert op liefdesgebied. "Ik heb genoeg meegemaakt om te vertellen hoe het niet moet", vertelt de 47-jarige single.

Hoe het wel moet, weet de blondine echter nog niet. Daarom gaat ze vanaf vrijdag met het tv-programma Wie Kiest Tatjana? op zoek naar de ware.

'Liefdesexpert' Tatjana weet zo net nog niet of ze wel in de ware liefde moet geloven.

"Er zijn meerdere ware liefdes in je leven. Een goede relatie moet je koesteren. Je moet niet denken dat het voor het leven is, dat is een verkeerde verwachting. Als je een paar jaar op een hele leuke manier samen kan zijn, is dat al heel wat."

Trouwen

Desondanks zou Tatjana graag in een witte jurk naar het altaar schrijden. "Kinderen zie ik niet in mijn toekomst, maar ik wil zeker graag trouwen. Ik vind het wel een romantisch idee dat ik iemand, waarbij ik het echt voel, diep in de ogen kijk en hem eeuwige trouw beloof."

Aan een gebrek aan huwelijksaanzoeken ligt het volgens de actrice en presentatrice niet. "Ik ben altijd gevraagd, maar ook altijd weggevlucht. Ik voelde in elke relatie dat het niet goed was en was bang om vast te zitten."

Een lange wensenlijst voor de ware Jacob heeft Tatjana niet meer. "Vroeger moest hij per se blauwe ogen hebben, maar dat eis ik nu niet meer."

Zorgzame man

Wat ze wel zoekt, is een lieve, zorgzame man. "En hij moet emotioneel openstaan voor alles. Je moet wel kenbaar kunnen maken wat er speelt, anders kan ik niets met je."