Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Zeven jaar wegens doden vriend Kim Feenstra

LEEUWARDEN - Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de 34-jarige Arron B. veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar voor het doodsteken van de vriend van model Kim Feenstra. De straf is dezelfde als die de rechtbank in Groningen eerder oplegde.
Door ANP

De steekpartij had op 9 augustus 2008 plaats in een woning aan de H.L. Wicherstraat in Groningen. Agenten troffen daar het lichaam aan van de 29-jarige Joshua Bathoorn. Het slachtoffer en B. hadden ruzie gehad over een vrouw.

De raadsman van de verdachte zei eerder tegen het gerechtshof dat zijn cliënt niet opzettelijk met het mes zou hebben gestoken. Het slachtoffer zou per ongeluk door het mes zijn geraakt, toen hij tijdens een worsteling viel.

Steekkanaal

De rechters denken daar anders over. Ten eerste liep het steekkanaal van het mes van boven naar beneden. ''Daarom is het niet aannemelijk dat het letsel door een val of een sprong in het mes is ontstaan’’, zo stelden de rechters.

Daarnaast was de wond twaalf centimeter diep, terwijl het lemmet van het mes acht centimeter lang was. Daar hadden de rechters onderzoek naar laten doen door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), omdat ze zich afvroegen of dat überhaupt mogelijk was.

Lichaamswand

Het NFI concludeerde dat als met kracht wordt gestoken, het mogelijk is dat de lichaamswand wordt ingedrukt, waardoor de wond dieper is dan de lengte van het mes. ''Daaruit leiden wij af dat de wond met kracht moet zijn toegebracht’’, aldus het hof.


Lees meer over:

Kim Feenstra

Aanbevolen artikelen