AMSTERDAM - Heidi Klum gaat advies geven over het ouderschap. Het 37-jarige model werkt daarvoor samen met internetprovider AOL en de makers van televisieprogramma Project Runway aan een website. De site is, naast vragen over het ouderschap, gericht op schoonheid, relaties en mode.

"Tijdens mijn vijftien jaren in het vak heb ik heel uiteenlopende vragen gekregen: over mijn werk, mijn favoriete tandenborstel en het ouderschap", laat het model weten aan het Amerikaanse Us Weekly. Klum besloot daarom een site te lanceren met blogs, artikelen, video's en foto's.

De Duitse, die vier kinderen heeft en binnenkort een kinderprogramma gaat presenteren, doet ook een boekje open over haar eigen gezin. In huize Klum mag niet worden gevloekt. "Mijn man en ik doen ons best om de kinderen goede manieren bij te brengen."

'What the fuck'

Klum, die is getrouwd met zanger Seal, geeft toe dat dat niet altijd lukt. "Mijn dochter Leni komt soms naar me toe met de woorden: what the fuck. Dan zeg ik: dat is geen zin, het is ongepast en je mag het niet zeggen."

Het model geeft toe dat ze zelf ook geen heilige is. "Als ik met volwassenen ben en we zijn een avondje uit, vloek ik soms of we gebruiken schunnige taal", bekent het model. "Maar thuis niet."