AMSTERDAM - Birgit Schuurman vindt niet dat haar leven enorm is veranderd sinds ze moeder is. De 33-jarige zangeres en actrice beviel in juni 2009 van zoon Chico.

"Het kinderloze leven wat ik eerst leidde, bestaat nog steeds", vertelt Brigit in een interview met 100procent NL Magazine. "Dat is niet weggevaagd, je moet alleen wat meer regelen."

"Als ik een weekeindje met de camper op Lowlands sta, nuttig ik heus wel eens iets wat misschien niet zo heel goed voor je lichaam is en waardoor ik heel de wereld mooi vind", illustreert Schuurman.

"Dan heb ik de boel van tevoren goed georganiseerd met Chico, want ik ben the day after niet helder genoeg om bij mijn kindje te zijn."

Schuldig

Af en toe voelt Schuurman, die in december uit de kleren ging voor Playboy, zich schuldig tegenover haar zoon.

"Ik kan wel eens worstelen met het feit dat ik moet werken terwijl ik Chico heb. Ik ben toch geen moeder geworden om mijn kind naar de crèche te brengen?"

Stoppen

Schuurman zou het liefst stoppen met werken, maar dat zit er niet in. "Arne en ik kunnen niet leven van een inkomen, dus dat is geen optie. Aan de andere kant denk ik dat ik een leukere moeder ben als ik de dingen blijf doen die ik nu doe. Gelukkig heb ik werk dat me meestal heel gelukkig maakt."

Tweede kind

De 33-jarige zou graag nog een kindje willen. "Ik heb altijd geroepen dat ik twee kinderen wilde en dan het liefst zonder al te groot leeftijdsverschil.

Nee, er is nog geen 'bun in the oven'. Praktisch gezien kan het op dit moment ook niet, want mijn voorstelling Het Grote Verlangen wordt nu geboekt. Ik kan het me niet permitteren voorstellingen te cancellen omdat ik hoogzwanger ben."