AMSTERDAM - De jonge vaders Jan Smit en Nick Schilder fantaseren volop over de toekomst van hun dochters.

"We hebben gekscherend al geroepen dat, stel dat Jaap Kwakman ook een meisje krijgt, we de Volly Dots introduceren later", maakt de zanger een knipoog naar de Dolly Dots. "Maar dat is heel flauw."

Toch zweert Smit dat hij zijn dochter niet stimuleert om in de voetsporen van haar vader te treden. "We gaan niets pushen, we zijn al heel blij met hoe het nu gaat. Iedereen is in de wolken", vertelt hij.

Smits dochter Emma heeft Schilders Nikki al ontmoet. "Ze hebben elkaar gezien, maar we hebben nog geen playdates gepland. We zijn zo kersvers vader dat we daar nog niet over hebben nagedacht", vertelde de zanger tijdens de eerste avond van de Vrienden van Amstel, waar hij als surpriseact op het podium verscheen.

Stembanden

Jan verzorgde vrijdag voorlopig zijn laatste optreden. De 25-jarige Volendammer ging maandag onder het mes vanwege een poliep op zijn stembanden. Smit moet de komende twee tot drie maanden stemrust houden.

Drie jaar geleden moest Jan een halfjaar zijn mond houden. Hij werd toen geholpen aan groeven op zijn stemplooien, een aangeboren aandoening.