AMSTERDAM - De vrouw van Lange Frans stapt een dezer dagen naar de politie om aangifte te doen van een valse aangifte.

Twee vrouwen deden dinsdag aangifte nadat ze zaterdag betrokken raakten bij een opstootje met Lange Frans en Daniëlle Frederiks - Van Aalderen in Amsterdam. Volgens de 26-jarige vrouw van de rapper liegen de dames.

"Dit is de wereld op zijn kop", reageert de advocaat van het stel, Thomas van Vugt. De raadsman heeft de aangifte van de twee dames niet ingezien, maar vermoedt dat ze beweren dat Daniëlle hen geslagen heeft.

"Maar we hebben het hier over een vrouw van nauwelijks vijftig kilo die bekogeld werd met bierglazen. Daniëlle heeft zich enkel verweerd door de vrouwen weg te duwen en daar zijn getuigen van. Ik begrijp dat de vrouwen daarna vrolijk verder zijn gegaan met feesten."

Beschonken dames

Volgens Van Vugt zijn juist Frans en Daniëlle het slachtoffer. "Er is onder meer hard op de voet van Daniëlle gestampt." Frans deed eerder zijn verhaal in RTL Boulevard.

"Er waren twee beschonken dames op leeftijd, die hingen in twee plastic palmbomen en waren zich flink aan het misdragen", schetste de rapper. "Toen zijn ze met bier gaan gooien en daarna is er een beetje duw- en trekwerk geweest."

De vrouwen in kwestie kondigden dinsdag aan dat ze aangifte gingen doen. Dat is volgens Van Vugt inmiddels gebeurd. De dames hebben alleen aangifte gedaan tegen Daniëlle, niet tegen Frans. Daniëlle, die in oktober werd gearresteerd met een wapen in de auto, doet nog deze week aangifte.