AMSTERDAM - Oprah Winfrey gaat de relatie met haar halfzus rustig opbouwen. De 56-jarige talkshowkoningin kwam onlangs achter het bestaan van de vrouw, genaamd Patricia, en stelde haar maandag voor aan de wereld in haar talkshow.

"Omdat ik geschonden uit eerdere relaties ben gekomen, ben ik iemand die het rustig aan wil doen", zei Winfrey in het programma van haar vriendin Gayle King.

"Ik sta open voor een zusterlijke relatie, maar ik denk dat je die niet automatisch kan hebben. Zo'n relatie is namelijk gebaseerd op eerdere ervaringen en vertrouwen."

Desondanks heeft Winfrey een goed gevoel over de nieuwe toevoeging aan haar familie. "Ik kijk ernaar uit om een relatie met haar op te bouwen", zegt ze. "We zijn in ieder geval goed begonnen."

Adoptie

Winfreys halfzus Patricia werd in 1963 vlak na haar geboorte afgestaan ter adoptie. De presentatrice woonde destijds bij haar vader en wist niets af van het bestaan van de vrouw.

Patricia ontdekte in 2007 dat Winfrey haar halfzus is. De presentatrice werd in november op de hoogte gesteld van het nieuws.

Oprah onthult halfzus