AMSTERDAM - Angelina Jolie wordt vaak gezien als een typisch Amerikaanse stadsvrouw: assertief en met een druk en snel leven. Maar schijn bedriegt, zo zegt de 35-jarige actrice deze week in een interview met Margriet.

"Van binnen ben ik een stille, bijna verlegen vrouw die stiekem toch best heel erg romantisch is, ja", zegt Jolie in het tijdschrift.

"Ik hou van ontspannen etentjes bij kaarslicht. En Brad gelukkig ook. Voor ons is romantiek samen qualitytime hebben zonder de kinderen. Even rustig van elkaar kunnen genieten, in elkaar opgaan."

Naast haar acteerwerk zet Jolie zich alweer tien jaar in voor de Verenigde Naties. "Ik beschouw mezelf als een wereldburger die altijd heeft willen leren hoe onze wereld in elkaar steekt", zegt de filmster over deze drive.

Ziektes

"Ik ben ook een bezorgde wereldburger die ziet dat heel veel mensen het door armoede, ziektes en onrecht veel minder goed hebben dan wij hier in het Westen. Ik voel het als m'n plicht mijn bekendheid te gebruiken om aandacht voor arme landen te genereren."

Afrika

Zelf denkt Jolie dat haar acteerwerk steeds meer naar de achtergrond zal verschuiven, zodat ze zich nog meer kan inzetten voor de derde wereld. "Misschien emigreer ik met mijn gezin wel naar Afrika. Niet alleen zit ik daar dichter bij de problematiek, maar ook omdat Afrika het mooiste continent van de wereld."