AMSTERDAM - De lijfarts van Michael Jackson blijft volhouden dat hij onschuldig is. "Ik ben een onschuldig man", verklaarde Conrad Murray dinsdag onder ede. Murray wordt verdacht van dood door schuld. Hij zou Jackson op 25 juni 2009 een fatale overdosis propofol hebben gegeven.

Murrays advocaten hebben alle vertrouwen in de rechtszaak, die op 28 maart van start gaat. "We gaan niet voor een schikking. Ik denk dat we een sterke zaak hebben", reageerde een van de raadsmannen.

Wat de verdedigingsstrategie wordt, is nog niet duidelijk. Tijdens de voorbereidende verhoren heeft de verdediging zich terughoudend opgesteld.

Volgens ingewijden beweren de advocaten dat Jackson zelf verantwoordelijk is voor zijn dood omdat hij, nadat Murray hem propofol had gegeven, nogmaals naar het verdovende middel greep.

Snelle rechtsgang

Murray en zijn advocaten stuurden aan op een snelle rechtsgang. "Dr. Murray heeft 22 maanden moeten wachten. Hij is blij dat hij eindelijk zijn kant van het verhaal kan vertellen."

Voor de zaak rondom de dood van Jackson van start gaat, vindt er nog een pro-formazitting plaats. Op 7 februari wordt onder meer besloten of cameraploegen vanuit de rechtszaal verslag mogen doen van de zaak.

Overdosis

Michael Jackson stierf op 25 juni 2009 in Los Angeles. De 50-jarige zanger, die aan de vooravond van een groots afscheidstournee stond, overleed als gevolg van een overdosis propofol.

Jackson gebruikte het verdovende middel, dat in ziekenhuizen wordt gebruikt als narcosemiddel, vanwege chronische slaapproblemen. Conrad Murray is vooralsnog de enige verdachte.