AMSTERDAM - Rick Brandsteder en zijn broer Robert zijn gearresteerd, nadat er aangifte tegen hen gedaan is vanwege openbare geweldpleging. De 26-jarige RTL-presentator en zijn broer worden momenteel vastgehouden voor verhoor, zo meldt het AD woensdag.

De zonen van presentator Ron Brandsteder raakten op oudejaarsnacht betrokken bij een vechtpartij in een Amsterdams café.

Robert kreeg het aan de stok met verschillende feestgangers, waarop Rick de ruzie probeerde te sussen. Naar eigen zeggen heeft hij zichzelf moeten verdedigen toen ook hij belaagd werd.

Een getuige meldde naderhand dat Rick veel verder ging dan zich verdedigen. "Toen ik niet veel later buitenkwam zag ik de broertjes Brandsteder en vier andere vrienden letterlijk inhakken op drie jongens die al op de grond lagen."

Aanvankelijk werd er geen aangifte gedaan van het incident, maar later is dat toch nog gebeurd. Daarop heeft de politie besloten een onderzoek in te stellen en de Brabantse broers te arresteren, meldt de krant.

Vechtpartij

Het is niet de eerste keer dat Rick en Robert betrokken raken bij een vechtpartij. De broers deelden in september 2007 ook al eens klappen uit in een Amsterdamse snackbar.

In mei 2008 vielen er klappen tijdens een afterparty van een Toppers-concert. Brandsteder zou daar aan de billen van Yvonne Dubbelboer hebben gezeten, wat in een knokpartij eindigde.