AMSTERDAM - Kate Middleton werkt niet langer voor het bedrijf van haar ouders. De aanstaande vrouw van de Britse prins William heeft ontslag genomen zodat ze zich nog meer kan concentreren op haar toekomst als prinses.

"Ze heeft haar werk overgedragen aan collega's en richt zich nu op haar toekomst", laat een woordvoerder van het Britse koninklijk huis weten aan de Britse krant Daily Mail.

Middleton werkte als webdesigner en fotografe voor de website van het familiebedrijf Party Pieces. Haar ouders richtten het postorderbedrijf voor feestartikelen in 1987 op een maakten er een miljoenenbedrijf van.

Eeuwige trouw

Middleton stort zich de komende maanden op haar bruiloft. De 29-jarige brunette belooft op 29 april eeuwige trouw aan William.

Hoewel de voorbereidingen op de voet worden gevolgd door de Britse pers, probeert Kate het ontwerp en de ontwerper van haar trouwjurk geheim te houden.

Goede doelen

Of ze na haar huwelijk weer aan de slag gaat bij Party Pieces, is nog onbekend. Verwacht wordt dat Kate zich, net als Williams moeder prinses Diana, op goede doelen gaat storten. Die zijn echter nog niet gekozen.

In Britse media wordt bovendien volop gespeculeerd over de gezinsplanning van William en Kate. Zo zouden de twee zo snel mogelijk een troonopvolger willen produceren.