AMSTERDAM - Rick Brandsteder is samen met zijn broertje opnieuw betrokken geraakt bij een vechtpartij. Tijdens een oudejaarsfeest in een Amsterdams café deelde de presentator enkele klappen uit.

De 26-jarige Brandsteder beweert dat hij zich moest verdedigen. "Anders ben je zelf de pineut", zegt de zoon van Ron Brandsteder maandag in RTL Boulevard.

"Ik was daar net met een hele vriendengroep binnen en op een gegeven moment ontstond er een vechtpartij. Wij werden ook belaagd dus toen heb ik me even moeten verdedigen."

Volgens een getuige ging de presentator veel verder dan zich verdedigen. "Toen ik niet veel later buitenkwam zag ik de broertjes Brandsteder en vier andere vrienden letterlijk inhakken op drie jongens die al op de grond lagen."

Eenzijdig gevecht

De getuige zegt dat de klappen alleen van de kant van Brandsteder en zijn vrienden kwamen."Het eenzijdige gevecht duurde dermate lang en was van heftige en oneerlijke omvang dat omstanders zich ernstige zorgen maakten over de jongens die op de grond lagen."

De jonge presentator ontkent het verhaal van de getuige. "Ik heb helemaal niks aan deze informatie, want het is gewoon totaal niet waar." Brandsteder zegt dat hij gewoon een leuke avond wilde hebben. "Ik ben ook niet meer zo uit op een vechtpartij. Ik heb daar in het verleden al genoeg mee te maken gehad."

Amsterdamse snackbar

Rick Brandsteder raakte samen met zijn jongere broer in september 2007 ook al eens betrokken bij een vechtpartij, toen in een Amsterdamse snackbar.

In mei 2008 vielen er klappen tijdens een afterparty van een Toppers-concert. Brandsteder zou daar aan de billen van Yvonne Dubbelboer hebben gezeten, wat in een knokpartij eindigde.