AMSTERDAM - Zanger en danser Bobby Farrell is overleden door hartfalen. Ook hoge bloeddruk speelde hierbij een rol.

Dat hebben de autoriteiten in Rusland laten weten aan zijn agent John Seine, zo zei die vrijdagmiddag. Het boegbeeld van de popgroep Boney M. overleed donderdagochtend in een hotelkamer in de Russische stad Sint Petersburg.

Het stoffelijk overschot van Farrell bevindt zich momenteel in een mortuarium in Sint Petersburg. Waarschijnlijk wordt het zondagavond of maandag gerepatrieerd naar Nederland, waar hij woonde. Het is nog onbekend waar en wanneer de uitvaart is.

Italië

De drie zangeressen die met Farrell een wereldtournee maakten, zijn naar Italië gevlogen om vrijdagavond zonder hem op te treden tijdens een jaarlijkse tv-show van de Italiaanse publieke omroep Rai Uno in Rimini.

Volgens Seine zal het drietal in het Piazzale Frederico Fellini een eerbetoon brengen aan de donderdag overleden artiest. ''Ze zijn uiteraard erg aangedaan. Twee van hen treden al bijna tien jaar met hem op.''

In januari stonden geen optredens gepland van de discoformatie rondom Bobby Farrell. Seine moet een tiental buitenlandse optredens in de rest van het nieuwe jaar annuleren.