AMSTERDAM - De carrière van de donderdag overleden Bobby Farrell zat weer in de lift. Dat zei designer Tycho Boeker, die twintig jaar lang de kleding voor de extravagante artiest maakte. De 61-jarige Farrell werd donderdagochtend dood aangetroffen in zijn hotelkamer in Sint-Petersburg.

"Hij komt al jaren bij me", vertelt Boeker. "In het begin kwam hij echt met zijn eigen lappen stof aan. En dan gaf hij heel duidelijk aan hoe hij het wilde hebben."

De laatste tijd werden zijn eisen minder. "Sinds het concert van de Toppers liet hij het veel meer aan mij over om het beeld te bepalen. Meestal had hij dan iets heel ouds als basis, als uitgangspunt."

Hoewel Farrell met zijn gezondheid kwakkelde, zag Boeker zijn dood niet aankomen. "Nee, omdat die carrière zo lekker ging. Ik heb z'n dochter ook even gesproken, die zei: het zat allemaal zo goed op de rit, het voelde zo goed, goede optredens."

Boeker hoopt dat de outfits van de Boney M. in een museum worden tentoongesteld. "Ik hoop dat dat gebeurt. Z'n dochter zei ook tegen me: hoe meer aandacht, hoe liever, want dat was toch wel iets waar hij voor ging."