AMSTERDAM - Oh Oh Cherso's Jokertje is verkozen tot spraakmakendste Nederlander van het afgelopen jaar. De 21-jarige Hagenees, die in de onverwachte tv-hit samen met zijn vrienden Kreta onveilig maakte, wint daarmee de Hyves-Spits award.

Het Nederlandse publiek bracht de afgelopen dagen zijn stem uit via de website Hyves. Jokertje ontving meer dan de helft van de stemmen en hield The Voice of Holland-deelnemer Ben Saunders en presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen achter zich.

Oh Oh Cherso werd tevens verkozen tot spraakmakendste tv-programma van 2010.

Dank

Jokertje treedt met de winst van de Hyves-Spits award in de voersporen van voetbalcoach Foppe de Haan, misdaadverslaggever Peter R. de Vries en politicus Geert Wilders.

"Ik wil de mensen die op me gestemd hebben enorm bedanken", laat Jokertje weten. "Dat ik dit nu al mag meemaken. Wie had dat nu gedacht?"

Andere winaars van de Hyves-Spits awards zijn Geert Wilders (spraakmakendste politicus), Sven Kramer (spraakmakendste sporter), en Gerard Joling (spraakmakendste Hyver). Het was de vierde keer dat de prijzen werden uitgereikt. Er werden dit jaar meer dan 22.000 stemmen uitgebracht.