AMSTERDAM - Als het aan Matt LeBlanc ligt komt er nooit een nieuwe aflevering van Friends. De 43-jarige acteur speelde in de zes jaar geleden gestopte sitcom over zes vrienden in New York, de rol van de onnozele Joey Tribbiani. Een reünie-aflevering is volgens hem geen goed idee.

"Waar zou de aflevering over gaan? We komen weer allemaal samen en wat dan? Gaan we alleen koffie drinken? Dat zou gewoon triest zijn", zegt LeBlanc tegen entertainmentwebsite Wenn. "Het is veel leuker om zelf te bedenken wat de personages nu aan het doen zijn."

De acteur heeft nog steeds contact met zijn voormalige collega's en bewaart goede herinneringen aan de tijd dat hij in de serie speelde. "Friends was een magische en geweldige serie", zegt hij. "Ik voel me echt heel erg vereerd dat ik daar deel van uit heb kunnen maken."

Naast LeBlanc waren in Friends ook Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry en David Schwimmer te zien. Sinds de beëindiging van de serie, die tien jaar liep, ontstonden er vaker geruchten over een op handen zijnde tv- en filmreünie.