AMSTERDAM - De Haagse jongeren uit Oh Oh Cherso krijgen voor hun deelname aan het vervolgprogramma wel een financiële vergoeding. De acht feestbeesten kregen geen geld voor het programma op Kreta en vonden dat achteraf niet leuk.

"Ze krijgen inderdaad een vergoeding", bevestigt een woordvoerder van RTL woensdag.

Binnenkort vertrekken de acht Hagenezen naar Oostenrijk om Tirol onveilig te maken. De feestbeesten moeten daar wel werken voor hun geld.

"Ze worden bij een disco in dienst genomen en moeten er ook voor zorgen dat de après-ski een beetje loopt", vertelt de woordvoerder. "Ze moeten dus vol aan de bak."

'Leuk zakcentje'

"Het is natuurlijk altijd lekker als je iets leuks mag doen en er ook nog geld voor krijgt", zegt Sterretje. Volgens Sniper moeten de mensen zich er echter niet al te veel van voorstellen.

"Om de bedragen die in Amerika worden betaald gaat het sowieso niet. Je houdt er een leuk zakcentje aan over, dus we mogen niet klagen."

Salaris

Joey, beter bekend als Matsoe Matsoe, zei eerder teleurgesteld te zijn over het ontbreken van een salaris. "Met zulke hoge kijkcijfers mag er toch ook een beloning zijn voor ons", klaagde de Hagenaar. "Zonder ons hadden de producers en RTL dit succes niet."

Oh Oh Cherso werd afgelopen jaar een onverwacht kijkcijfersucces. De RTL-serie trok wekelijks ruim een miljoen kijkers.