AMSTERDAM - Patricia Paay heeft een brede smaak als het gaat om mannen. Haar huidige vriend Nicky van Dam lijkt volgens de diva in geen velden of wegen op haar ex-man Adam Curry. Paay vindt elke dag met haar 35 jaar jongere vriend 'mooi meegenomen'.

"Mijn leven is zo anders geworden. Ook in de liefde. Nicky is zo anders dan Adam", zegt Paay in De Telegraaf.

"Dat heeft werkelijk niets met elkaar te maken. Dat is ook wel weer verfrissend. Ik val duidelijk niet op één type. Ik heb gewoon heel erg de behoefte om het goede te zien. Nicky is heel erg zorgzaam."

Paay had nooit verwacht dat ze op de 26-jarige Nicky zou vallen. "Toen Nicky en ik elkaar eind maart ontmoetten, hield ik eerst heel erg afstand. Ik bedoel, hij is 26 jaar, was ik gek geworden of zo?", zegt de 61-jarige Paay.

Playboy

"Zijn zus riep al snel dat ik typisch iemand voor haar broertje ben. Sterker nog, toen hij mij in Playboy had zien staan, scheen hij geroepen te hebben: die vrouw wil ik."

Patricia vindt elke dag mooi meegenomen. "Ik denk zelf niet zo aan mijn toekomst, ik maak elke dag zo leuk mogelijk. Ik roep af en toe ook: is toch leuk voor jou, voor later. Kun je leuk aan je kinderen en kleinkinderen vertellen dat je wat met mij hebt gehad. Ja toch?"