AMSTERDAM - Idols-finaliste Yuli Minguel gaat dineren met niemand minder dan Simon Cowell. De twee leerden elkaar dit jaar kennen tijdens Yuli's deelname aan de Britse X Factor. Ze haalde de liveshows toen net niet.

De Nederlandse zangeres hoopt dat de talentscout haar advies over haar carrière kan geven.

Minguel kon het naar eigen zeggen goed vinden met de strenge Cowell. "Ik had een ontzettend goede klik met hem, kreeg geweldige feedback en wie weet heeft hij goede ideeën over mijn muziekrichting en carrière", zegt Minguel, die in 2003 negende werd bij de Nederlandse Idols.

Ze heeft grote plannen. "Ik heb een aantal topartiesten, zoals Amy Winhouse, the Daph Kings, Sharon Jones op mijn lijstje staan met wie ik graag muziek zou willen maken voor mijn debuutalbum Release the Beast", zegt de 32-jarige Yuli. "Simon heeft de connecties, wie weet wat eruit gaat komen."

Het geweten van Yuli werd flink op de proef gesteld toen de zangeres een aanvraag voor een optreden op het festival Holland Got Soul in januari kreeg, precies op de dag dat ze met Cowell zou gaan eten. Simon bleek erg begripvol. "Gelukkig vond hij het geen probleem onze afspraak te verzetten."