AMSTERDAM - Ben Stiller vindt het werken met nepkots veel erger dan werken met nepbloed. De acteur haalt in zijn nieuwe film Meet the Parents: Little Fockers zijn vinger open tijdens het snijden van de kalkoen en wordt ondergekotst door zijn zoontje.

"Voor mij was die nepkots erger omdat die niet van mezelf was", zegt Stiller tegen muziekzender MTV. "Het is minder erg als het je eigen kots is."

Ook de andere sterren wordt het vuur na aan de schenen gelegd. In de film werkt Stillers moeder, gespeeld door Barbra Streisand, bij een homeshoppingkanaal waarbij ook seksspeeltjes worden verkocht. En zo komt de discussie al snel op condooms die een muziekje gaan spelen als je ze om doet.

"Ik geloof niet dat ze echt bestaan", begint de 45-jarige Stiller. "Maar ik dacht dat jij ze in het scenario had gestopt", knikt hij naar Robert De Niro, die in de film Stillers schoonvader speelt. "Nee, maar dat had op zich zo gekund", antwoordt de 67-jarige De Niro.

Houdgreep

Dan rijst de vraag of een zogenoemde 'sleeper hold', een houdgreep waarbij het slachtoffer bewusteloos raakt, mag worden toegepast op stoute kindertjes. Hierover zijn de acteurs wat meer verdeeld.

"Het kan ongepast zijn, omdat ze misschien nooit meer wakker worden", zegt Jessica Alba, die als sexy woordvoerster van een medicijnenfabrikant een oogje heeft op Stiller.

Kneepje

Owen Wilson speelt de nieuwe vriend van Stiller's ex-verloofde. Hij vindt dat een klein kneepje, zoals Dr. Spock dat altijd in Star Trek deed, geen kwaad kan. "Volgens mij vinden kinderen het prachtig als ze bewusteloos raken." Dustin Hoffman, die Stillers vader speelt, is heel simpel. "Ik heb zelf zes kinderen, en in mijn ervaring werkt chloroform nog altijd het best".

Little Fockers draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.