AMSTERDAM - Anna Drijver houdt met kerst vooral van eten en drinken, maar zorgt wel dat ze niet te veel naar binnen werkt. Karin Bloemen propt zich daarentegen helemaal vol tijdens de feestdagen.

"Ik zit het liefst veel binnen omdat het met kerst zo walgelijk koud is", vertelt Anna Drijver aan Novum Nieuws. De 27-jarige actrice houdt van een goed kerstmaal met een glaasje wijn.

"Ik hou wel van kerstdiners, maar ik ben niet van het volproppen", vertelt Drijver. "Wel van lekker veel wijn drinken en koken."

Ook acteur Dirk Taat zit graag met de familie aan tafel. "Met mijn neefjes, nichtjes, ooms, tantes en oma erbij", somt de 26-jarige Taat op. "We gaan eerst met z'n allen eten en daarna spelletjes spelen." De acteur geniet elk jaar weer van de feestdagen. "Ik vind kerst echt een mooie belevenis."

Luiige dag

Bij Karin Bloemen mogen de kalkoen en de kerstkransjes niet ontbreken. De 50-jarige zangeres maakt graag een boswandeling voor het eetfestijn losbarst.

"Het ultieme kerstgevoel is met je eigen familie op de bank naar een kerstfilm kijken, vlak nadat je je helemaal hebt volgevreten met kalkoen, kip, lekkere hapjes en chocoladekransjes", doet Bloemen uit de doeken. "Een beetje zo'n luiige dag."