AMSTERDAM - Angela Esajas wil juf worden. De voormalig Tros-presentatrice is begonnen aan een deeltijdopleiding op de pabo. Na vier jaar presenteren bij de omroep werd haar contract niet verlengd, waarna een gezichtsverlamming een comeback belemmerde.

De 32-jarige Esajas kwam bij de Tros terecht door het winnen van de talentenjacht Superster. Vorig jaar kreeg ze te horen dat haar contract niet werd verlengd.

Dat zorgde voor veel stress, vooral omdat Esajas op dat moment zes maanden zwanger was. Mogelijk veroorzaakte die stress haar gezichtsverlamming, waar ze nog steeds veel last van heeft.

Huilen

"Ik was zo down, ik kon alleen maar huilen", zegt ze in het AD. "Maar mijn moeder heeft me er na twee maanden uitgetrokken."

Angela besloot het over een andere boeg te gooien en begon aan de pabo. "Ik vond kinderen altijd al geweldig en door alle kinderprogramma's die ik bij de Tros heb gemaakt helemaal."

Contacten

Toch blijft de televisie lonken. "Ik hoop dat mijn gezicht komende tijd nog beter wordt", zegt de presentatrice. "Ik hoop echt dat ik over een paar maanden weer word goedgekeurd en mijn contacten kan gaan aanboren."