AMSTERDAM - Kelly Pfaff is uitgeroepen tot stijlvolste persoonlijkheid. De Vlaamse presentatrice mocht haar prijs zaterdag in ontvangst nemen tijdens de eerste editie van de P.C. Hooftstraat Fair. "Haar bescheidenheid is haar persoonlijkheid", oordeelde de jury.

Naast Pfaff werd een hele rits aan bekende Nederlanders bekroond. Marjolein Keuning werd uitgeroepen tot stijlvolste actrice, Glennis Grace werd gekroond tot stijlvolste zangeres, Céline Purcell kreeg de prijs voor stijlvolste musicalster en Bartho Braat kreeg de oeuvreprijs voor zijn verdiensten in het theater en op televisie.

Ook Patricia Paay, die zaterdag de opening van het evenement verrichtte, werd in het zonnetje gezet. Zij kreeg een stijlaward voor haar 'glorieuze comeback' en haar 'altijd stralende verschijning' als jurylid in diverse tv-shows.

Verder kreeg Oger Lusink als 'boegbeeld van de P.C. Hooftstraat' een lifetime achievement award, en nam Rob Geus namens zijn programma De Smaakpolitie de award voor stijlvolste tv-programma in ontvangst.

Ode Harry Mulisch

Tijdens het evenement wordt ook een ode gebracht aan wijlen Harry Mulisch, die een 'gerespecteerd bezoeker' was van de bekende straat in Amsterdam. De P.C. Hooftstraat Fair vindt plaats van zaterdag tot en met maandag.

Op zondag, tijdens Fashion Day, wordt de stijvolste persoonlijkheid aller tijden bekendgemaakt. Het evenement is een initiatief van de stichting Nederland Positief en het Fashion Museum in Amsterdam.