AMSTERDAM - De vrouw van Lange Frans ontkent dat ze is gearresteerd met een geladen vuuwapen op zak. Daniëlle Frederiks - Van Aalderen werd eind oktober opgepakt toen ze onderweg was naar Baas B., het oude rapmaatje van haar man Lange Frans.

"De hele gebeurtenis is in de media enorm opgeblazen", blikt Daniëlle terug in Grazia.

"Ik ben niet klemgereden door de politie en ook niet opgepakt met een geladen pistool. Het wapen werd aangetroffen in de auto", gaat de 26-jarige verder.

"Ook verkeerde ik helemaal niet in overspannen toestand." Lange Frans liet al eerder doorschemeren dat zijn vrouw niet gewapend op pad was naar zijn vroegere beste vriend.

Verhaal halen

Daniëlle wilde met haar moeder verhaal gaan halen bij Bart Zeilstra, beter bekend als Baas B. Haar echtgenoot Frans kampte dit jaar met grote financiële problemen, volgens Daniëlle zijn Zeilstra en Frans' broer verantwoordelijk voor die problemen.

"Ik heb die bewuste zondag niets gedaan en niemand bedreigd." De arrestatie had veel impact op Van Aalderen.

"Het was een enorme schok. Ik had geen besef van wat er aan de hand was. Pas de volgende dag tijden het verhoor werd het me duidelijk. Het is mensonterend om zomaar in een cel te worden gestopt, een cel waar aan de muren de poep van mijn voorganger nog zat."

Twee dagen vast

Daniëlle zat twee dagen vast. "Douchen en tandenpoetsen mocht ik pas na 36 uur", herinnert de brunette zich. "Al mijn sieraden had ik moeten afgeven, dus ik had geen benul van de tijd. Ook omdat 's nachts het licht niet uit ging. Ik heb echt mijn verstand op nul moeten zetten."

Van Aalderen weet nog niet of ze wordt vervolgd. "Ik moet nu afwachten of ik gedagvaard ga worden."