AMSTERDAM - Jake Gyllenhaal heeft deze week een beroep moeten doen op de politie. De 29-jarige acteur nam zijn nieuwe geliefde Taylor Swift mee voor een blokje om, maar werd belaagd door de paparazzi.

Gyllenhaal belde de politie, naar verluidt omdat hij vreesde voor de veiligheid van omstanders.

"Het ging niet om een ster die een hekel heeft aan de fotografen", vertelt een ingewijde aan het Amerikaanse tijdschrift Ok! Magazine. "Jake en Taylor vreesden echt voor de veiligheid."

Het kersverse koppeltje, dat de lippen stijf op elkaar houdt over hun romance, reed een rondje door Beverly Hills. Al snel doken tien paparazzo's op.

Groot materieel

Jake en de 20-jarige zangeres waren bang dat omstanders gewond zouden raken. "Ze reden door een woonwijk, op de stoep liepen voetgangers en gezinnen met kinderen."

De agenten rukten met groot materieel uit. Volgens X17, een van de paparazzi-bureau's in Los Angeles, werd er zelfs een politiehelikopter ingezet.

"Het was overdreven", reageert X17. "Jake reageerde extreem. Hij belde de politie omdat hij niet met Taylor gefotografeerd wil worden." De agenten wisten zes auto's van de paparazzi aan de kant te krijgen, vier wagens wisten er toch tussendoor te glippen.

Hoewel Jake en Taylor niets loslaten over hun gevoelens voor elkaar, worden ze de laatste weken geregeld samen gespot. De verhalen over een romance werden rond Thanksgiving aangezwengeld toen de twee samen een kopje koffie dronken.