AMSTERDAM - Miley Cyrus gaat volgens haar collega's professioneel om met haar waterpijpincident.

Een video waarop te zien is hoe Miley aan een waterpijp lurkt werd vrijdag op internet geplaatst. De 18-jarige actrice ging vlak na het uitlekken van de video echter gewoon aan het werk, vertellen haar collega's aan entertainmentwebsite TMZ.

"Ze bleef zich focussen op de film", vertelt een bron die betrokken is bij het opnameproces van So Undercover, de nieuwe film van Miley.

Een paar uur nadat de video op internet verscheen, repeteerde de 18-jarige het script met haar tegenspeelster Kelly Osbourne. "Miley wist toen al dat de video op internet stond."

Salvia

Welk goedje in de waterpijp zat die Miley op haar achttiende verjaardag aan haar lippen zette, is niet bekend. Gesuggereerd wordt dat het om salvia gaat, een plant waarvan je gaat hallucineren. Mileys vader Billy Ray Cyrus reageerde geschokt op de opgedoken beelden.

"Ik had geen idee, ik heb de video ook pas net gezien", twitterde de countryzanger vrijdag. "Ik ben erg verdrietig. Er is veel gaande waar ik geen controle over heb."

Billy Ray ligt momenteel in scheiding. Hij en zijn vrouw Tish, die de film So Undercover produceert, maakten in oktober een einde aan hun huwelijk van zeventien jaar.

Hele gezin

Miley, die op 23 november haar achttiende verjaardag vierde, sprak eerder de wens uit dat ze haar verjaardag met het hele gezin wilde vieren. Die wens ging niet in vervulling.

Het is niet de eerste keer dat Miley in opspraak is. De actrice en zangeres, die bekend werd dankzij de Disney-serie Hannah Montana, zorgde eerder voor ophef door een paaldansact te verzorgen.

Ook lekten pikante kiekjes van de toen nog minderjarige Miley uit en trakteerde ze haar homoseksuele producent op een lapdance.