AMSTERDAM - Nicole Richie en Joel Madden gaan sinds zaterdagavond als man en vrouw door het leven. De 29-jarige socialite beloofde in Beverly Hills eeuwige trouw aan de 31-jarige rocker.

Dat schrijven diverse Amerikaanse entertainmentwebsites.

Richie en Madden, die al vier jaar samen zijn en twee kinderen hebben, trouwden in de achtertuin van Richies adoptievader, zanger Lionel Richie.

Zo'n 130 gasten waren getuige van de bruiloft, schrijft het tijdschrift People. Paris Hilton, ooit Richies beste vriendin, was naar verluidt niet uitgenodigd.

Hilton was met Richie te zien in realityshow The Simple Life en scharrelde ooit met Maddens tweelingbroer Benji.

Gastenlijst

Celebrities als Gwen Stefani, haar man Gavin Rossdale en Lindsay Lohan stonden volgens entertainmentzender E! wel op de gastenlijst. Lohans ex Samantha Ronson was Richies getuige, schrijft E!

Eerder werd gesuggereerd dat Richie haar vriendin Masha Gordon als getuige had gevraagd. Haar echtgenoot Joel koos voor zijn broer Benji.

Olifant

"Nicole en Joel wilden een bruiloft met pracht en praal in de 'Old Hollywood'-stijl", verklapt een ingewijde aan People. "Nicole wilde een bijzondere, elegante bijeenkomst voor haar beste vrienden en naaste familie."

Volgens het blad lieten Nicole en Joel ook een olifant aanrukken voor de grote dag. Welke rol het dier speelde tijdens de ceremonie, is niet bekend.

Pech

Richie toog voor haar bruidsjurk naar New York, waar ze twijfelde tussen een robe van Marchesa en Chanel, vertelde een ingewijde eerder aan het Amerikaanse Us Weekly. Naar verluidt viel de keuze op een creatie van de eerste ontwerper.

De socialite had pech met haar japon, in maart, een paar weken na de bekendmaking van de verloving, zag Nicole hoe een bruid uit het tv-programma The Bachelor haar perfecte trouwjurk droeg.

Eerste huwelijk

Voor zowel Nicole als Joel is dit het eerste huwelijk. Richie was eerder verloofd met dj Adam Goldstein, beter bekend als DJ AM. De verloving werd in mei 2006 na ongeveer een jaar verbroken.

Goldstein, die in 2008 een vliegtuigcrash overleefde, stierf vorig jaar september aan een overdosis medicijnen en cocaïne. Richie, die destijds in verwachting was van haar tweede kind, was een van de vele sterren die afscheid namen van Goldstein.

Richie en Madden -bekend van de band Good Charlotte- hebben twee kinderen. De 2-jarige Harlow en de 1-jarige Sparrow waren eveneens bij de bruiloft aanwezig. Harlow zou tijdens de ceremonie als bloemenmeisje zijn opgetreden.