AMSTERDAM - Thomas Berge heeft naar eigen zeggen een leerzaam jaar achter de rug. De 20-jarige zanger liet zich preventief opnemen in een afkickkliniek en verbrak zijn relatie. Die levenservaring komt terug in zijn nieuwe materiaal.

"De teksten gaan dieper en de muziek is steviger", aldus Thomas Berge.

"Ik heb nu zo veel levenservaring dat ik overal over kan schrijven", constateerde de zanger vrijdag in Koffietijd. "De nieuwe nummers zijn zowel qua sound als tekst anders. De muziek heeft meer ballen."

Nieuw materiaal

Wanneer het nieuwe materiaal van Berge te beluisteren is, is nog niet bekend. De zanger is druk bezig met een nieuwe plaat. "Ik ben volop zelf aan het schrijven en zit elke dag in de studio om liedjes te maken."

Thomas is aardig op weg, hij heeft acht demo's op de plank liggen. "Maar ik wil er twintig maken, pas dan ga ik de beste kiezen voor mijn album."

Door het zware jaar heeft Thomas, die eigenlijk Chiel Ottink heet, zichzelf 'ontdekt'. "Ik weet nu wie ik ben en wat ik wil. Ik heb een duidelijk beeld van wat ik persoonlijk wil en waar ik met mijn muziek heen wil."