AMSTERDAM - Afkickgoeroe Keith Bakker wordt door enkele van zijn ex-patiënten beschuldigd van seksueel misbruik. Hij zou zijn handen niet van zijn vrouwelijke patiënten kunnen afhouden. Bakker ontkent de aantijgingen. Wel liet hij patiënten bij hem thuis overnachten.

Een vrouwelijke ex-patiënt vertelt aan De Telegraaf dat ze bij Bakker thuis werd uitgenodigd.

Ze beweert dat de presentator van Family Matters tussen een film door steeds naar een pornokanaal zapte. Ook zegt de minderjarige later in bed seksueel te zijn misbruikt.

Grijs gebied

Bakker ontkent het verhaal. "Ik weet niets van seksueel misbruik", zegt hij. Hij beaamt dat hij patiënten wel eens bij hem thuis uitnodigt. "Dat past in de onconventionele aanpak van de kliniek Smith and Jones. Die aanpak zit soms in een grijs gebied."

De verslavingsdeskundige vindt het vervelend dat hij wordt beschuldigd. "Ik heb honderden cliënten, die niet allemaal geestelijk even stabiel zijn. Tegen dit soort verhalen kan ik me daarom moeilijk verweren."

Gewaarschuwd

Volgens Telegraaf-journalist John van den Heuvel, die het verhaal vrijdagochtend naar buiten bracht, is Bakker door zijn collega's van Smith and Jones vaak gewaarschuwd dat hij geen meisjes meer mee naar huis moest nemen.

Dat laat Van den Heuvel weten aan AT5.