AMSTERDAM – In de RAI in Amsterdam vond donderdagavond de negende Miljonair Fair plaats. Het prestigieuze evenement trok evenals eerdere edities veel bekijks. Bekend Nederland liet het evenement dit jaar links liggen.

Terwijl de economische crisis in Nederland voortduurt, kwam rijk Nederland donderdag in de hoofdstad samen om te proosten op de negende editie van het meest luxueuze evenement dat ons land rijk is.

Tijdens de Fair zijn luxe producten als auto's, boten en horloges te bewonderen en worden er diverse shows gehouden. Het duurste product is een futuristische bus met een waarde van dertien miljoen euro.

Beroemd Nederland

Waar eerdere Miljonair Fairs bezocht werden door talloze bekende koppen, liet beroemd Nederland zich donderdag in zeer beperkte mate zien. Marijke Helwegen maakte haar entree in een gouden koets met witte duiven en zangeres Esmée Denters gaf een optreden voor het vermogende publiek.

Patricia Paay was er ook, maar ‘komt meestal nooit’. ‘’Wat moet ik hier komen doen?’’, vroeg de diva aan NU.nl. ‘’Ik ben uitgenodigd, mijn vrienden gingen, mijn vriend vindt het ook leuk, dus ik dacht: ik ga mee.’’

Paays vriend is zeer vermogend. ‘’Maar dat geeft geen extra status’’, verzekert ze. ‘’Dat interesseert me helemaal niet, en hem trouwens ook niet.’’

Flessen inleveren

De 61-jarige voormalige zangeres heeft niet haar hele leven in weelde geleefd. ‘’Ik ben multimiljonair geweest en ik heb niks gehad. Ooit moest ik flessen inleveren om aan geld te komen . Toen we rijk waren vond ik het niet leuk, ongezellig zelfs. Maar als je arm bent is het ook niet leuk, Wel gezellig! Geld heeft me geen geluk gebracht.’’

Komt La Paay nog iets bijzonders bekijken in de RAI? ‘’Nee, het interesseert me allemaal niet zoveel. Ik houd van draadjesvlees.’’

Warm bad

Brooke Shields heeft donderdagavond de opening verricht. De 45-jarige Amerikaanse actrice, die voor het eerst in Nederland is, sprak vol lof over haar onthaal. "De mensen zijn hier zo vriendelijk en warm. Ik kwam echt in een warm bad terecht, terwijl ik hier nooit eerder ben geweest."

De actrice, tevens ex-vrouw van voormalig toptennisser André Agassi, weet zeker dat ze nog een keer terugkomt. "Ik zie hier al die fietsen en mooie gebouwen en ik vind het geweldig. Het is zeker niet mijn laatste keer hier, jullie gaan mij nog zat worden.’’ De inwoner van New York vindt Nederland vooral ‘erg stoer’.

De Miljonair Fair duurt tot en met maandag. Bekijk lezersfoto’s van het evenement op NUfoto.