AMSTERDAM - Wesley Snipes zit achter de tralies. De 48-jarige acteur heeft zich donderdag gemeld bij de McKean-gevangenis in Pennsylvania, meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ op basis van twee woordvoerders van de gevangenis.

Eerder deze week zei Snipes in de talkshow van Larry King op een wonder te hopen. "Ik blijf hoop houden en geloof in een wonder", vertrouwde Snipes de talkshowhost toe.

Ook deed hij woensdag een laatste oproep voor een nieuwe rechtszaak omdat hij naar eigen zeggen geen eerlijk proces heeft gehad.

De acteur moet drie jaar de cel in wegens belastingontduiking. Hij vroeg eerder aan de rechter of hij na de feestdagen zou mogen beginnen met zijn straf omdat hij vier jonge kinderen heeft.

De rechter liet daarop weten dat Snipes genoeg tijd heeft gehad om zich voor te bereiden. De acteur kreeg zijn straf meer dan twee jaar geleden te horen.

Belastingontduiking

Snipes is veroordeeld voor drie vergrijpen op het gebied van belastingontduiking en zou een aantal inkomsten bewust niet hebben opgegeven. De acteur ging in hoger beroep tegen de uitspraak en werd van twee zwaardere delicten vrijgesproken.