AMSTERDAM - Justin Bieber ontkent dat hij een vriendinnetje heeft. Het 16-jarige tieneridool werd het vuur aan de schenen gelegd, omdat hij in september kussend met een meisje werd gezien op de achterbank van een auto.

Volgens Bieber is of was het meisje in kwestie niet zijn vriendinnetje.

"Ik zoende haar. Dat deed ik gewoon. Dat was alles", zei Bieber woensdag in het Amerikaanse programma The View. Het meisje bleek het 17-jarige zangeresje Jasmine Villegas, die destijds het voorprogramma van Biebers concert verzorgde.

Bieber vindt alle ophef maar overdreven. "Ik had niet door dat er foto's werden genomen. Het gebeurde gewoon. Dat lijkt me niet heel vreemd. Volgens mij zoent elke 16-jarige wel eens, daar is niets raars aan." De twee hebben geen verkering. "Nee, het was gewoon een kus."

Bizarre dingen

Bieber verbaast zichzelf over hele andere dingen. Zo vreten zijn fans soms 'behoorlijke bizarre dingen' uit. "Vorige week verstopten vier meisjes zich voor mijn optreden in Duitsland in een vuilcontainer om zo een gebouw in te sluipen. Bizar", zei hij in een interview met de Britse boulevardkrant The Sun.

Om de op hol geslagen tieners enigszins op afstand te houden, gebruikt Bieber altijd een valse naam in hotels. "Ik checkte altijd in als Chuck Norris, maar daar kwamen ze achter, dus toen moest ik een nieuwe naam bedenken."