AMSTERDAM - Connie Breukhoven heeft naar eigen zeggen veel aan haar ex-man Hans te danken. Ook aan de nare herinneringen die Connie aan de scheiding overhield, weet ze een positieve draai te geven.

Door al haar verdriet ontwikkelde de 59-jarige zangeres een speciaal randje op haar stem.

Connies jazzalbum hielp haar om het leed te verwerken. "Het is leuk om je emotie te mogen delen, maar ik heb het niet speciaal voor Hans geschreven", zegt ze in Koffietijd.

"Aan de ene kant ben ik Hans ook wel dankbaar, het is een goede man. Mijn stem heeft een randje gekregen. Ik zal de opnames niet snel vergeten, ik heb er mijn hart en ziel in gelegd."

Bewijs

Breukhoven wilde graag een cd maken om te bewijzen dat ze wel degelijk kan zingen. Ze heeft naar eigen zeggen dertig jaar moeten aanhoren dat ze dat niet kon. Connie moet haar optredens beperkt houden, omdat ze sinds kort de zorg voor haar kleinkinderen op zich heeft genomen.

De peuters Sammie en Soraya wonen bij Connie in huis, omdat dochter Constanza is verhuisd maar haar kinderen hun school in Amsterdam wil laten afmaken. "Nu de kleintjes er zijn kan ik maar beperkt optreden, maar dat vind ik niet erg. Misschien dat ik vijf keer per jaar iets moois wil doen. Ik zit in de luxe situatie dat ik niet hoef op te treden."

Relaxed

"Ik wil geen oma genoemd worden, dat associeer ik met iets anders. De kleinkinderen noemen me mimi." Grootvader Hans komt regelmatig langs bij Connie om zijn kleinkinderen te bezoeken.

"Dat gaat allemaal heel goed en leuk, heel relaxed. Ook als je gescheiden bent, mag je op afstand van iemand houden."