AMSTERDAM - T.I. heeft zijn fans vanuit de gevangenis bedankt voor hun steun. De rapper zit sinds begin november weer achter slot en grendel. "Bedankt voor al jullie gebeden, tijd en aandacht", schrijft de 30-jarige artiest, die de laatste jaren geregeld vast zat, op zijn website.

"Onthoud dat het niet gaat om wanneer jullie me weer zien, het gaat er om dat ik tegen die tijd een betere man ben." De rapper, die een celstraf van elf maanden uit moet zitten, belooft ook dit keer zijn leven te beteren. "Hoe langer ik vast zit, hoe slimmer ik word."

Clifford Harris, beter bekend als T.I., drukt zijn fans op het hart zich geen zorgen te maken. "Ik verzeker jullie dat ik mijn hoofd koel houd en niet bij de pakken neer ga zitten."

De zelfbenoemde King of the South bracht dinsdag een nieuwe plaat uit. T.I. belooft dat de opvolger van dat album niet lang op zich laat wachten. "Liever vroeger dan later maak ik meer bekend over de plaat."

Proeftijd

T.I. zit vast omdat hij de regels van zijn proeftijd overtrad. De rapper zat vorig jaar zeven maanden in de gevangenis in de Amerikaanse staat Arkansas, waar hij nu ook weer zit. T.I. kwam vorig jaar december vrij onder voorwaarde dat hij zich goed zou gedragen.

Dat lukte niet, in september werd de rapper opgepakt wegens drugsbezit.