AMSTERDAM - Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder - Cabau stelden randvoorwaarden aan de betalingsregeling die zij met The Class Company wilden treffen. Daarbij was het aanbod van het koppel maar een dag geldig, zegt weddingplanner Anouk Smulders in RTL Boulevard.

De randvoorwaarden bestonden onder meer uit het uitvaardigen van een persbericht, en het tekenen van een verklaring waarin werd vastgesteld dat Smulders en haar collega's van The Class Company nooit meer over het huwelijk zouden mogen praten.

"Het was een eenzijdig contract", zegt Smulders over de voorwaarden.

Volgens de weddingplanner was het conflict in eerste instantie bijna opgelost ."Het hele gesprek heeft 2,5 uur geduurd. We waren zo goed als rond."

Concept

Volgens Smulders moest er alleen nog een concept gemaakt worden voor de dag erna. "Om 19.00 uur kwam er nog een bericht van Yolanthe dat er nog een extra rode regel aan toegevoegd moest worden." Die laatste voorwaarde moest nog worden besproken.

De advocaat van Wesley en Yolanthe belde vervolgens om tien voor twaalf 's avonds met de mededeling dat het aanbod maar een dag geldig was.

"Na middernacht zou het bod vervallen." Smulders stelt dat deze aspecten de reden zijn dat de partijen niet tot een overeenkomst hebben kunnen komen. "De afspraken zijn gemaakt om de dag erna concepten neer te kunnen leggen."

Randvoorwaarden

De discussie die na de afspraken kwam ging volgens de weddingplanner om de randvoorwaarden.

Smulders hoopt dat het alsnog tot een oplossing komt. "Wij vinden het net zo goed niet leuk. We willen er allemaal uitkomen."

Volgens de woordvoerder van Wesley en Yolanthe is The Class Company daar voor aan zet. "The Class Company is degene die heeft aangeklaagd en die moet het ook stopzetten."

Eerste stap

Smulders wil best een eerste stap zetten, maar deed dat naar eigen zeggen al eerder. "Wij hebben gisteren nog een poging gewaagd om Wesley te bereiken, de telefoon is toen niet opgenomen."

Sneijder zei eerder alles nog even te willen laten bezinken. "Dan zou ik zeggen, dan belt hij ons dus. Maar ik wil met alle liefde nog een keer bellen."