AMSTERDAM - Tommy Lee is niet te spreken over de gevangenschap van een orka in attractiepark Sea World Orlando. De rocker maakt zich vooral kwaad over de manier waarop de walvis tot ejaculatie wordt gedwongen.

Lee richt zich in een brief, die entertainmentsite TMZ plaatste, aan de directeur van het themapark in Florida.

De Mötley Crüe-drummer zegt samen met zijn vrienden van dierenrechtenorganisatie PETA met stomheid te zijn geslagen over de mededeling dat geen enkele persoon nog direct contact zal hebben met orka Tilikum.

De walvis doodde in februari zijn trainer, maar was ook bij twee eerdere sterfgevallen betrokken.

Spermabank

"We begrijpen dat u weigert deze gefrustreerde orka vrij te laten omdat hij jullie belangrijkste spermabank is", schrijft Lee in zijn brief.

"We weten van de chef veiligheid van Seaworld en van filmpjes op internet dat jullie zijn sperma verkrijgen door iemand het water in te sturen die het dier masturbeert met behulp van een koeienvagina gevuld met heet water."

Ziek

"Zelfs in mijn wildste dagen bij Mötley Crüe had ik zoiets zieks en verknipts nooit kunnen bedenken." De rocker vraagt zich af hoe Sea World kan stellen dat trainers geen direct contact meer hebben met de orka, 'terwijl ze hem aftrekken'. "Directer dan dat kun je het niet krijgen."

Lee roept op de walvis vrij te laten en hoopt dat er niet een ander sterfgeval aan te pas hoeft te komen 'voordat Seaworld beseft dat het deze slimme dieren frustreert door ze in gevangenschap te houden'.

Doodvonnis

Seaworld heeft eerder laten weten dat de walvissen in het park goed verzorgd worden. Experts beweren dat de vrijlating van een walvis een doodvonnis zou kunnen betekenen, omdat ze niet weten hoe ze in het wild moeten overleven.